На Черкащині закрили аптеку, яка обслуговувала дев’ять сіл (відео)

11 Серпня 2017 11:00

Дев’ять населених пунктів у Канівському районі на Черкащині лишилися без медикаментів. Люди змушені долати 25 кілометрів, аби дістатися найближчої аптеки. У селі Межиріч вона припинила роботу 4 місяці тому, йдеться в сюжеті ТРК “Рось”.

93-річна Одарка Потужня уже 4 місяці не знає, де придбати ліки. Найближча аптека за 25 кілометрів. Хтось замовляє ліки односельцям, які їдуть до райцентру, хтось позичає у сусідів – єдина аптека на 9 сіл не працює.

Поруч із аптекою – сільська лікарня. І її пацієнтам лікуватися нічим. Аптека на замку з квітня, фармацевт звільнилася, а нового працівника не знайшли.
Відкрити аптеку хоч завтра готова її директорка. Фармацевта шукає ще з весни. А без фахівця – роботу аптеки не поновити. Місцеві медики пропонують два варіанти вирішення проблеми та готові допомогти.
Місцеві жителі зверталися і в обласну раду. Проте, чиновники вирішити проблему не можуть. Приміщення, яке належить області, віддали в оренду ще у 2012 році.
Поновити роботу аптеки найближчим часом може тільки поява нового фармацевта, проте поки охочих працювати в закладі – немає.