Про черкаського художника написав найавторитетніший мистецький журнал України

14 Серпня 2017 08:30

Розгорнуту статтю, присвячену черкаському митцю Микола Теліженку, опублікував один з найстаріших мистецьких журналів, офіційний часопис Національної спілки художників України “Образотворче мистецтво”. Про це повідомляють у Департаменті культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА


У публікації під назвою “Історія щоденника Миколи Теліженка: Монументалізм витинанки” зроблено акцент на тому, що художник-скульптор давно має не лише загальноукраїнську популярність – він відомий і за межами нашої держави.

“Теліженко – автор іконостасу Покровської церкви у Черкасах, ікон в Іллініській церкві в Суботові, співавтор пам’ятника жертвам Чорнобильської трагедії у Соборному сквері Черкас, створив герби Черкащини, Звенигородського і Кам’янського районів. Але місце прописки не робить з нього регіонального художника – він регулярно має виставки у столиці й постійний учасник міжнародних скульптурних пленерів та симпозиумів. У Дніпрі, в Седневі, в Буші, в Святогірську залишилися його твори, у бельгійському Генку стоїть його пам’ятник жертвам Голодомору 1932-33 рр”, – йдеться, зокрема, в публікації часопису НСХУ.