Комісії, яка займалася виборами до Черкаської облради у 2015-му, оголошено про підозру

18 Серпня 2017 11:55

Правоохороні повідомили про підозру  членам виборчої комісії. Йдеться про вибори до Черкаської обласної ради у 2015 році. Як повідомили у секторі комунікації ГУ Національної поліції в області, тоді результати чергових виборів депутатів до Черкаської обласної ради, які відбулись 25 жовтня 2015 року, намагались сфальсифікувати члени виборчої комісії шляхом внесення недостовірних відомостей до виборчих документів від 4 листопада 2015 року.

Під час досудового розслідування слідчими слідчого управління за процесуальним керівництвом прокуратури Черкаської області, зібрані документи, предмети, покази свідків та проведено ряд експертиз, які в сукупності слугували підставою для повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 4 статті 158 (Фальсифікація виборчих документів та підсумкового голосування) Кримінального кодексу України, повідомляють у поліції.

Підозрюваним особам обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років.

Нагадаємо, протокол про результати виборів до Черкаської обласної ради у 2015 році був сфальшований 4 листопада о 03:20 ночі, коли Черкаська обласна ТВК підписала недостовірний документ про результати виборів депутатів Черкаської обласної ради. Різниця між даними, які надійшли до ТВК і були на руках у ряду суб’єктів виборчого процесу разюча: до обласної ради пройшов Опозиційний блок, хоча попередньо отримував лише 3,93%, а БПП-Солідарність , завдяки нічному рішенню комісії, взяла замість 17,53% аж 23,15%. Згодом, після суспільного розголосу, було підписано новий протокол з коректною інформацією.