Черкаські екоактивісти зробили машину для переробки пластику (відео)

4 Вересня 2017 09:00

Машину для переробки пластику зробили черкаські активісти. За основу взяли проект майстерні “Precious Plastic” датського дизайнера Дейва Хакенса. За допомогою пристрою екоактивісти подрібнюють пластик, а далі виготовлюють із нього корисні речі.
Пристрій для подрібнення пластику називається “шредер”. Черкаські ековолонтери склали його власноруч.
Створили пристрій Лідія Криштоп із однодумцями за власні кошти. Вклали 5 тисяч гривень. Вони стали першими на Черкащині, хто взявся за такий проект зі збереження екології, йдеться в сюжеті ТРК “Рось”.


Активісти прагнуть переконати черкасців: пластик – це не сміття, а сировина, для створення нової продукції. Після подрібнення, матеріал піддають термічній обробці та заливають у форми. Так активісти виготовляють іграшки та прикраси.
Переробляти можна тільки нетоксичний пластик з кодами обробки 2,5 або абс-пластик наголошує екоактивіст Влад Тверезий. У планах активістів створити ще 3 схожі машини.
Активісти уже почали збирати гроші, аби створити цілу майстерню з подрібнення пластику, виготовлення з нього корисних речей та навіть вуличних меблів. Для доброї справи їм потрібно ще 30 тисяч гривень.