Після втручання журналістів одна аптека на дев’ять сіл Канівщини знову запрацювала

7 Вересня 2017 15:15
Після втручання журналістів у Межирічі відновила роботу аптека, яка працювала взагалі одна на дев’ять сіл і припинила, було, роботу. Тепер аптека знову працює, пише “Черкаський край”.

 

Близько місяця тому журналісти видання порушили питання про непрацюючу аптеку у Межирічі Канівського району. Сталось так, що ця аптека — єдина для жителів Межиріча, Михайлівки, Хмільни, Конончі, Гамарні, Луки, Бабичів, Горобіївки та Яблунева. Приміщення медичного закладу не бачило ремонту років із двадцять. Але найгірше було те, що приміщення не опалювали і єдина працівниця аптеки Світлана Якименко змушена була працювати у нестерпних умовах. Такий стан справ клієнти закладу спостерігали упродовж кількох років.

Зрештою, не витримавши, аптекарка звільнилась.

Про те, як і чому жителі згаданих сіл залишились без аптеки, селяни не раз скаржились на гарячу урядову лінію та писали офіційні звернення чиновникам різних рівнів. Тільки під листом голові облради та голові облдержадміністрації поставили підписи близько 800 селян. Але замість вирішення проблеми отримували тільки відписки.

Кардинально змінити ситуацію вдалось після того, як у світ вийшов випуск газети з центральною статтею “Закрили аптеку — одну на дев’ять сіл”. Її передрукувало багато видань, а викладені в ній факти лягли в основу розслідувань журналістів центральних та місцевих телеканалів, пише “Черкаський край”.

Суспільний резонанс подіяв. Аптека — обласна комунальна власність, яку обласна рада передала у користування приватній структурі за умови збереження профілю. Після розголосу в ЗМІ орендарі знайшли можливість відкрити аптеку, яку перед цим закрили на кілька місяців. Повернулась на роботу і працівниця аптеки, на захист якої виступили жителі дев’яти сіл.

Першого вересня вперше за кілька місяців аптека запрацювала. Місцевий підприємець за власні кошти відремонтував торговельний зал аптеки. “На нашу радість, нас тепер знову обслуговує Світлана Якименко”, — повідомляє межиріцька активістка Галина Басараб, яка обійшла дев’ять сіл, збираючи підписи за відновлення роботи аптеки.