В Умань уже прибуло майже 10 тисяч хасидів

18 Вересня 2017 12:19

В Умань на святкування юдейського Нового року Рош-га-Шана з’їжджаються прочани – брацлавські хасиди. Станом на ранок 18 вересня сюди вже прибули 9 275 прочан, повідомив речник управління ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко.

В Умані, коло території меморіального комплексу Цадіка Нахмана, на час проведення релігійних заходів, рятувальники розгорнули спеціальний зведений загін задля безпеки прочан.

Крім того, відсьогодні особовий склад Уманського гарнізону перейшов на посилений варіант несення служби.

Напередодні, у безпосередній близькості від Меморіального комплексу було розгорнуто спеціальне наметове містечко на території якого сконцентровано техніку та особовий склад зведеного аварійно-рятувального загону.

Упродовж двох днів, 16-17 вересня до Умані прибули додаткові сили пожежно-рятувальних підрозділів з Христинівського, Тальнівського, Маньківського, Звенигородського, Жашківського, Катеринопільського, Лисянського та Монастирищенського районів. Загалом 90 рятувальників та 17 одиниць спеціальної та пожежно-рятувальної техніки.

До складу підрозділу входять також водолази, піротехніки, фахівці з радіаційого, хімічного та біологічного захисту а також медики, які прибули з аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС.
Головне завдання яке стоїть перед рятувальниками попередження та оперативне реагування на можливі надзвичайні ситуації під час проведення культових заходів брацлавськими хасидами у меморіальному комплексі цадика Нахмана.