Кожен четвертий мешканець Черкас – пільговик

25 Вересня 2017 13:26

У Черкасах кожен четвертий мешканець отримує пільги. Про це розповіла заступник директора департаменту соціальної політики Юлія Ніконенко, повідомляють у міській раді.

tribuna.pl.ua

Майже кожний четвертий містянин отримує пільги на оплату житлово-комунальних послуг, придбання ліків за рецептами, зубопротезування, щорічне медичне обслуговування, диспансеризацію, лікування в спеціалізованих стаціонарних закладах, санаторно-курортне оздоровлення та пенсійні пільги. Такою можливістю сьогодні користується 60 тисяч 517 черкасців.
За словами Ніконенко, уряд затвердив порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї.
“Якщо середньомісячний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу не перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу ( яка становить 2240 гривень на одну особу) пільговик має право на отримання пільг протягом наступних шести місяців, – пояснила чиновниця.
Члени сім’ї пільговика, на яких поширюються пільги:
– Дружина (чоловік), їхні неповнолітні діти (до 18 років);
– Неодружені повнолітні діти, визнані інвалідами з дитинства І та ІІ групи або інвалідами І групи;
– Особа, яка проживає разом з інвалідом війни І групи та доглядає за ним за умови, що інвалід війни не перебуває у шлюбі;
– Непрацездатні батьки.
– Особа, яка знаходиться під опікою або піклування пільговика та проживає разом з ним.