Циклон із Північної Атлантики несе потепління і дощі

3 Жовтня 2017 21:30

На зміну холодному антициклону до Черкащини наближається циклон із Північної Атлантики. Тому вже завтра, 3 жовтня, на фоні падіння атмосферного тиску збільшиться хмарність, можливий невеликий дощ, заморозки припиняться, температура повітря підвищиться на 3-5º як вдень, так і вночі. Про це інформує обласний гідрометеоцентр.

За прогнозом синоптиків, 3 жовтня очікується мінлива хмарність. Вночі без опадів, вдень часом невеликий дощ. Вітер південний, 7-12 м/с. Температура повітря по області вночі 3..8º, вдень 12..17º; у Черкасах вночі 4..6º, вдень 14..16º.

До кінця поточного тижня середньодобова температура повітря очікується у межах 10-13º. При цьому посилений вітер та періодичні дощі створюватимуть відчуття прохолоди.

Очікувані дощі дещо покращать умови для сходів і розвитку озимини, але погіршать умови для збирання соняшнику та кукурудзи.
Температура води у Дніпрі біля Черкас 13°С.
Радіаційний фон у Черкасах становить 13 мікрорентген на годину, що у межах природного фону.

До відома: за кліматичними даними середньодобова температура на 4 жовтня становить 9,8° тепла, на цю дату найвища температура повітря 26,9° тепла відмічалася у 1999 р., найнижча 5,1° морозу – у 1979 р.
Атмосферний тиск підвищений, наступної доби падатиме. Відносна вологість повітря коливатиметься.