Люди в Плескачівці на Смілянщині через розбиту дорогу фактично відрізані від цивілізації (відео)

4 Жовтня 2017 08:04

Жителі села Плескачівка, що на Смілянщині, не мають змоги дістатися громадським транспортом до райцентру. І так само проблемно до них потрапити екстренним службам. Село віддалене. Дорога розбита вщент. В дощ та сніг перевізник транспорт на маршрут не пускає. Селяни б’ють на сполох, боячись позбутися зв’язку з цивілізацією.

Ця дорога – чи не єдиний шлях, що сполучає село Плескачівка з районним центром. Коли її ремонтували востаннє – місцеві жителі навіть не пригадують. З кожним роком стан дорожнього покриття лише погіршується, йдеться в сюжеті телекомпанії “Рось”.

Щодня цим шляхом курсують десятки автівок, серед них і шкільний автобус та швидка допомога. Через жахливий стан дорожнього покриття були уже у селі і людські втрати – пригадують жінки.

Жителі Плескачівки налаштовані рішуче. Адже за вікном вже осінь. А на їх звернення не реагують у владних кабінетах.

У Смілянській райраді пояснюють – таких зруйнованих доріг у районі вистачає. А от коштів на їх ремонт немає.

Керівник ради пообіцяв сприяти виділенню з районного бюджету частину грошей на ремонт цієї дороги в умовах співфінансування. Решту будуть просити у підприємців та фермерів, які орендують землю у селі. А тим часом місцеві жителі готові до радикальних дій, аби спонукати владців якомога швидше вирішувати їхнє питання.