Проект “Рідна країна – безпечна країна!” стартував на Черкащині

22 Жовтня 2017 09:18

Проект “Рідна країна – безпечна країна!” стартував на Черкащині. Ініціатор проекту, лідер Громадського руху “Рідна країна” Микола Томенко презентував його у Жашкові.

ridna.ua

На зустрічі із учителями у школі №1 Жашкова Микола Томенко передав усім першокласникам міста Жашкова флайтери і закликав освітян долучитися до просвітницької роботи про знання дітьми правил дорожнього руху, а бібліотекарів до відповідного конкурсу для учнів. Нагадаємо, всі учасники конкурсу на знання ПДР отримають флайтери від “Рідної країни”, а переможці – подарунки.

Флайтери — це світловідбиваючі наклейки, значки, підвіски тощо, які яскраво світяться у променях автомобільних фар і служать для підвищення видимості пішоходів, велосипедистів, дитячих колясок тощо на дорозі у темний час доби. Флайтери рекомендують закріплювати на елементи одягу, сумки, портфелі, рюкзаки тощо. Вони працюють за принципом дорожніх знаків, відбиваючи світло автомобільних фар та роблячи пішохода помітним для водія на відстані до 400 м.

За останні 5 років на дорогах України загинуло півтори тисячі дітей. А за сім місяців цього року в ДТП потрапили вже понад 2,5 тисяч дітей.

У прогресивних країнах флайтери успішно використовують для збереження дорослих та дитячих життів вже більше 40 років, є навіть відповідні державні програми, ефективність яких красномовно підтверджується статистикою. Там довели, що використання світловідбивачів (флайтерів) знижує ризик наїзду автомобіля на пішохода у темний час доби на 85%, тобто – у 6,5 разів.

Такою ініціативою команда “Рідної країни” хоче спонукати і батьків, і освітян, й інші громадські організації та, звісно, владу інвестувати у безпеку життя нашої молоді, щоб у майбутньому кожен школяр під час пересування вулицями у темний час доби мав на собі світловідбиваючі елементи.