На Черкащині задощить

9 Листопада 2017 15:01

Уже п’яту добу поспіль хмарну, вологу, проте помірно теплу без опадів погоду на Черкащині формує антициклон, центр якого сьогодні розташувався біля Москви.

Поступово відходячи далі на схід, антициклон поступається місцем атлантичним циклонам із заходу. Завдяки атмосферним фронтам знову задощить. З південними вітрами у наш регіон надійде хвиля більш теплого повітря, тому у найближчі чотири доби температурний фон прогнозується у межах 5-7º, що на 3-4º вище кліматичної норми на цей час, інформують в обласному гідрометеоцентрі.

За пргнозом, у п’ятницю 10 листопада очікується хмарно з проясненнями. Невеликий дощ. Вночі та вранці місцями по області туман. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура повітря по області вночі 0..5º, вдень 5..10º; у Черкасах вночі 2..4°, вдень 7..9º.

Помірно тепла для періоду «глибокої осені» погода сприяє розвитку озимини, праці на відкритому повітрі, економії паливно-мастильних матеріалів та відпочинку.

Для пізньої осені характерне чергування теплої погоди з морозами і снігопадами, що значно ускладнює дорожній рух, збільшує кількість ДТП. Тому синоптики радять заздалегідь підготуватися до появи на дорозі першого снігу та ожеледиці, тобто змінити літні шини на зимові. Якщо ви не встигли це зробити вчасно, то краще утриматись від подорожей і дочекатися зміни погоди на теплу. Але, у будь якому разі треба пам’ятати про зменшення швидкості руху в міжсезоння.