Як у Черкасах писали Всеукраїнський диктант національної єдності (фото)

9 Листопада 2017 16:42

День української писемності та мови щороку відзначається в Україні 9 листопада. Свято встановлено 9 листопада 1997 року президентським Указом № 1241/97 “Про День української писемності та мови”: “Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада – в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора літописця”.

Традиційно цього дня пишуть Всеукраїнський радіодиктанту національної єдності. Цю акцію в нашій країні започатковано ще в 2000-му році. Відтоді щороку всі охочі можуть долучитися до написання диктанту, спеціально створеного на замовлення Українського радіо відповідно до норм сучасного правопису, та з’ясувати наскільки добре знають державну мову.

Сьогодні текст диктанту “Наші пісні” традиційно прочитав доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, теле- і радіоведучий Олександр Авраменко. Сімнадцятий Всеукраїнський радіодиктант національної єдності 9 листопада, крім України, писали в Латвії, Литві, Португалії, Словаччині, Румунії, Казахстані, Китаї, Аргентині, США та Канаді.

У Черкасах багато людей долучилися до написання диктанту. Детальніше – на фото:

fire.ck.ua

Співробітники, курсанти та студенти ЧІПБ взяли участь у написанні. fire.ck.ua

Диктант писали і в Черкаському університеті ім.Богдана Хмельницького… facebook.com/inna.lukyanets

…і в Навчальному центр підготовки молодших спеціалістів Держприкордонслужби в Оршанці