Зима прийде на Черкащину – і відступить

20 Листопада 2017 12:45

У минулі вихідні дні характер погоди на Черкащині був обумовлений впливом циклону, який повільно рухається з Чорного моря на Харків. Пройшли дощі, кількістю від 2 до 5 мм, та намітилася тенденція до поступового похолодання.
На Лівобережжі області залишаються умови для утворення туманів в нічні та ранкові години.

Изморозь

У першій половині нового тижня на черкащан чекає зниження температури вночі до 5-7° морозу, вдень до 0-2° тепла. При цьому дещо посилиться вітер та місцями можливий невеликий сніг, слабка ожеледь, на дорогах ожеледиця. Тобто зима обережно і ненадовго відвідає наш край, щоб потім, у другій половині тижня, знову тимчасово відступити, зазначив начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань, 

За попереднім прогнозом синоптиків, до кінця листопада та на початку грудня очікується мінливий характер погоди, чергування прохолодних і помірно-теплих періодів та періодичні опади у вигляді дощу і мокрого снігу. Температура повітря буде коливатися від 2-6° морозу до +2+6° тепла.

Початок грудня готує нам багато опадів, завдяки серії циклонів з Атлантики. Більш рішучий наступ зими можна чекати з 7-8 грудня.

Тому потрібно готувати снігоочисну техніку, відповідні соляні суміші та запаси паливно-мастильних матеріалів, бо роботи зимою вистачить усім.
Нагадуємо, що ожеледиця «полюбляє» перш за все мости та естакади. Тонкий лід на дорозі практично непомітний на швидкості, тому краще зберігати дистанцію руху, яка є вдвічі більшою за швидкість вашого автомобілю та не стартувати швидко на світлофорі.