Черкаського чиновника, якого днями гучно “взяли” на хабарі, відпустили під заставу

21 Листопада 2017 17:00

Директора департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Артура Савіна, якого підозрюють у вимаганні і отриманні хабара, відпустили під заставу. Про це  виданню “ІнфоМІСТ” повідомив заступник міського голови Геннадій Шевченко.

За його словами, за Савіна було внесено заставу в розмірі 104 тис. грн. Уже сьогодні чиновник прийшов у міську раду. Як твердить Шевченка, столичний Печерський районний суд обрав для Савіна запобіжний захід у ніч із суботи на неділю. Натомість за словами мера Черкас Анатолія Бондаренка, поки що жодне рішення суду щодо ситуації із Савіним у міськраду не надходило. Тож там поки не знають, чи відсторонено його від посади. Поки що обов’язки Савіна виконує його заступник Віктор Панченко.

Посадовця було затримано під час одержання неправомірної вигоди в сумі 105 тис. грн від фізичної особи-підприємця. Він вимагав гроші за сприяння в укладанні договорів про виконання проектно-вишукувальних робіт між департаментом архітектури та містобудування цієї міської ради та фізичною особою-підприємцем, а також за підписання актів виконаних робіт за цими договорами. Загалом за свої “послуги” чиновник вимагав 365 тис. грн.