Черкаського суддю звільнили за справи проти “євромайданівців”

30 Листопада 2017 15:36

Сьогодні Вища рада правосуддя 30 листопада  розглянула питання про звільнення  Володимира Орленка з посади судді Соснівського районного суду міста Черкас на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 31 травня 2017 року № 1346/3дп/15-17,  повідомляють у ВРП.

Володимир Орленко приймав рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо осіб – учасників масових акцій протесту 2013-2014 р.р, йдеться в рішенні Третьої Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя.

Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя у своєму рішенні вказала, що характер правопорушень, допущених суддею Орленком В.В., свідчить, що ним необ’єктивно та несправедливо здійснено правосуддя, зокрема зазначила, що у більшості розглянутих суддею Орленком В.В. справ він без правових підстав позбавляв осіб особистої свободи. У зв’язку з цим Третя Дисциплінарна палата вирішила, що застосування до судді дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення його з посади є пропорційним вчиненому.

Як повідомляє “Ні, корупції!”, Орленко зажив собі слави у 2014 р. Суддя ув’язнив на два місяці інваліда дитинства ІІ групи Владислава Компанійця та автомайданівця Сергія Хаджинова, затриманих узимку 2014 року під час масових протестів у Черкасах.

Володимир Орленко – в центрі. Фото із фейсбуку Романа Маселка

Нагадаємо, у квітні цього року Вища рада правосуддя звільнила з посади суддю Канівського міськрайонного суду Черкаської області  Оксану Хорошун (Бурлаку), яка заарештувала на два місяці чотирьох учасників штурму будівлі Черкаської обласної державної адміністрації 23 січня 2014 року.