Підозрюваного у привласненні й розтраті 38,5 млн. грн. розрахунків смілян за тепло взяв на поруки народний депутат

8 Грудня 2017 17:15

“Дуже прикро і сумно, що у нас в державі є народні обранці, котрі беруть на поруки підозрюваних у розкраданні коштів, в той час коли їх карткою хтось голосує у сесійній залі”, – прокоментував прокурор Черкаської області Сергій Овчаренко у своєму фейсбуку сьогоднішнє рішення Придніпровського районного суду міста Черкаси, який обрав запобіжний захід у вигляді особистої поруки для підозрюваного у привласненні понад 38 млн. грн. коштів, отриманих від споживачів за постачання теплової енергії компанією “Смілаенергоінвест”.

chk.gp.gov.ua

Як стало відомо, підозрюваного  Андрія Карпенка відпустили під особисті поруки нардепа Івана Фурсіна з депутатської групи “Воля народу”.

Тим часом, прокуратура Черкаської області внесла апеляційну скаргу на згадане рішення суду.

“Прокуратура Черкаської області категорично не згодна з ухвалою суду про звільнення підозрюваного та застосування зазначеного вище запобіжного заходу, а тому,  займаючи принципову позицію, прокурором у кримінальному провадженні на вказане судове рішення внесено апеляційну скаргу”, – йдеться в повідомленні прокуратури.
Нагадаємо, 05 грудня правоохоронцями затримано засновника ТОВ “Смілаенергоінвест”, який підозрюється в привласненні коштів споживачів за послуги з постачання теплової енергії в загальній сумі більш як 38 млн. 500 тис. грн., що призвело до незабезпечення жителів м. Сміла теплом та зриву опалювального сезону через вимкнення частини котелень.
Зазначеній вище особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 27  ч. 5 ст. 191 (привласнення чужого майна, яке було ввірене особі, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах) КК України.