Про міст ̶с̶м̶е̶р̶т̶і̶ ̶ кохання

10 Грудня 2017 09:57

Сьогодні, чи то жартома чи на повному серйозі, перебуваючи на мосту кохання, молодий хлопчина демонстрував своє бажання вкоротити собі віку стрибнувши з висоти.

Його поведінка не одразу привернула мою увагу, ну стоїть юнак на мосту і дивиться униз то й стоїть, хто з нас не милувався з цього мальовничого місця навколишніми краєвидами та алеєю під мостом. Проте, у якусь мить він, немов наважившись, миттю переліз через перила нависнувши над прірвою і завмер, вдивляючись у сутінки собі під ноги.

Я у цей час перебував під ним і нічого кращого, як крикнути — зупинись! не придумав.

На щастя, поряд із хлопчиною з`явився якийсь чоловяга, що наблизившись розпочав з ним розмову. Деталі внизу чутно не було але в якусь мить я почув, – ти насправді це хочеш зробити на очах у дітей? Саме в цей час, з іншого боку до середини мосту, не розуміючи що відбувається прямувала група підлітків. Можливо підвищена увага, а можливо дійсно присутність підлітків вплинули на екстремала, бо молодик поглянувши у їхній бік, одним стрімким, ледь помітним рухом, перестрибнув перила і знову опинився на дошках мосту.

У цей час я як і ще кілька випадкових свідків набирав “102”, проте жіночий голос диспетчера повідомив, що інформація вже отримана і на місце події виїхав екіпаж. Відчуваючи що кризис минув, я пішов у справах.

Поліцейських я зустрів вже коло зупинки, “Сільгосптехніка”, на Дахнівській. Три чорні постаті прямували від патрульної машини до парку. На мою спробу описати ситуацію та чоловіка, вони взагалі не відреагували, хоча можливо орієнтування телефоном саме у цю мить отримувала дівчина коп.

Сподіваюся скоро ми прочитаємо про поліцейських, які оперативно змогли відмовити чоловіка від фатальної помилки, і я буду цьому щиро радіти.
От тільки не можу збагнути, чому на виклик до мосту кохання, патруль приїхав на вулицю Дахнівську, а потім пішки рухався через увесь парк. Адже багато водіїв скажуть, що безпосередньо на місце події можна дістатися значно швидше, якщо під`їхати до недобудованого готелю “Турист”, або до паркової алеї від ресторану “Victoria Garden ” з вулиці Гагаріна.

В пожежній охороні є такий термін, – “вивчити район виїзду”, це означає, що водій пожежного автомобіля не отримає дозвіл до практичної діяльності, поки не зможе із зачиненими очима прокласти найкоротший маршрут за певною адресою. Саме тому, вони не лише годинами сидять над картами, а й спеціально їздять містом із досвідченими водіями під час службової підготовки. Саме тому, по Черкасах, час прибутя рятувальників на пожежному ̶T̶o̶y̶o̶t̶a̶ ̶P̶r̶i̶u̶s̶ “ЗіЛ” до міця виклику не перевищує 7 хвилин, навіть у навіддаленіше місце.

Але головне, те, що сьогодні наш міст, залишився таки “Мостом ЖИТТЯ, мостом КОХАННЯ”.

Костянтин Проценко, управління ДСНС у Черкаській області, допис у фейсбуку