Батько учня з Тальнівського НВК скаржиться на вчительку в прокуратуру

13 Грудня 2017 09:05

Батько одного із учнів Тальнівського навчально-виховного комплексу “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1-гімназія” звинувачує вчительку в застосуванні сили до його сина та в намаганні привласнити його майно. Про це він написав у численних скаргах від директора школи до прокурора. Натомість, усі (крім нього) батьки учнів цього класу стали на захист учительки.

Як стало відомо редакції інтернет-видання “Вісті Черкащини”, 14 листопада класний керівник 1-Б класу гімназії Ольга Мамієнко перед початком п’ятого уроку зайшла до класу, щоб перевірити готовність учнів до уроку. Побачивши у декого на партах мобільні телефони, попросила на час уроку сховати їх, бо учителі скаржаться, що діти відволікаються на дзвінки, а то й граються телефонами.

До речі, під час виховної години була домовленість, що після дзвінка на урок учні вимикатимуть звук і кластимуть телефони на окрему парту.

Після зауваження вчителя учні так і зробили – поклали телефони на вільний стіл. Усі, окрім Богдана Овчаренка. Хлопець відмовився, бо батько йому забороняє. Незважаючи на це, Ольга Михайлівна забрала в учня телефон і поклала його до інших.

У цей час розпочався урок англійської мови. Ольга Мамієнко вийшла з класу, а Богдан, змирившись із короткочасною «втратою» телефону, залишився на уроці.

Після уроків батько учня висловив учительці свої претензії. Спільної мови вони не знайшли і Олег Овчаренко відразу написав скарги на її дії.

Наступного дня конфлікт спробували залагодити. У кабінеті директора зібралися директор школи, завуч, класний керівник, учень і його батько. Учителька розповіла, як усе було. Богдан підтвердив, що Ольга Михайлівна не застосовувала до нього сили. Але знову сторони розійшлися без порозуміння і вибачень…

Після того, як 20 листопада відділ освіти, молоді і спорту міської ради отримав скаргу, там створили власну комісію, яка детально розібралася в ситуації і запропонувала директору свої рекомендації.

21 листопада така ж скарга «зайшла» і в прокуратуру. Про результати її розгляду поки нічого не відомо.

Активізувалися і батьки однокласників Богдана. Їм не сподобалося, що Олег Овчаренко 22 листопада, зачинившись у класі з неповнолітніми дітьми та висловлював свою думку стосовно поведінки класного керівника.

24 листопада у 1-Б класі гімназії Тальнівського НВК відбулися батьківські збори з приводу неправомірного, на їхню думку, втручання у навчально-виховний процес батька учня цього класу. Прийшли всі, окрім Овчаренка.

«Ми, діти і батьки учнів 1-Б класу гімназії, хочемо підтримати класного керівника і висловити їй довіру. Просимо звернути увагу до даної ситуації громадськість, педагогів, батьків та всіх служб, які можуть допомогти у вирішенні даної ситуації», – йдеться у їхньому зверненні.

28 листопада відбулися ще одні батьківські збори класу, на яких були присутні начальники відділу освіти, молоді, та спорту Тетяна Коломинська, начальник служби надання соціальних послуг Лариса Шевцова, інші посадові особи, яким батьки продемонстрували свою позицію.

Тим часом конфлікт триває і невідомо чим закінчиться.

Зауважимо, 2014 року Міністерство освіти і науки України ухвалило рішення зняти введену в 2007 році заборону на використання під час уроків мобільних телефонів всіма учасниками навчально-виховного процесу. Отож дії вчительки хоча і були вмотивованими, але не зовсім законними. До того ж, існує багато способів не змушувати учня сховати телефон, а зробити так, щоб він сам був незацікавлений ним гратися на уроках.