“Боягузам тут не місце”: на Черкащині відбувся випуск прикордонників (відео)

21 Грудня 2017 18:49

Перші випускники Оршанецького навчального центру після його реорганізації відсвяткували випускний – це дві сотні прикордонників. Наймолодшим тут – лишень 18 років.

Тепер цей заклад став головним центром підготовки особового складу Держприкордонслужби України. Але змінилася не лише назва – тепер там розширена кількість спеціальностей, а навчальну програму ускладнили.

dpsu.gov.ua

“Я сам – з Луганської області і бачив усі ці бойові дії, і мене це все мотивувало, щоб прийти у прикордонну службу. Я маю бути тут і захищати Україну”, – переконаний випускник Головного навчального центру ДПСУ Олексій Черняк.

Захищатимуть кордон і дівчата. Карині Гоголюк – дев’ятнадцять.

“Кажуть, що жінкам на війні не місце. Це боягузам на війні не місце, а той, хто має силу, волю, патріотизм – тому місце! Жінкам – місце! Хочу піти на схід, підтримати наших хлопців”, – каже Карина.

Стрільби зі спецпризначенцями, відточування навичок ведення бою та саперна підготовка – пункти нової навчальної програми. Кількість практичних занять на полігоні збільшили вдвічі.

На полігоні – міномети, зенітні установки та великокаліберна зброя. А вже з наступного року кількість спеціальностей у навчальному центрі збільшать.

“Центр підготовки молодших інспекторів, другий – підготовка і перепідготовка та підвищення кваліфікації вузькопрофільних спеціалістів. Це стрільба з усіх видів зброї, сапери, водії тощо. Ще – Центр протидії розповсюдженню ядерної зброї та Центр підготовки і перепідготовки безпілотних літальних апаратів”, – ділиться планами заступник начальника Головного центру підготовки особового складу ДПСУ Валентин Сухомлин.

Більше про підготовчу базу прикордонників – в сюжеті: