Бондаренко заговорив про розпуск Черкаської міської ради і нові вибори

28 Грудня 2017 14:31

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко має намір звернутися до Верховної Ради України з проханням розпустити нинішній склад міської ради. Про це він заявив під час сьогоднішнього позачергового пленарного засідання сесії, відреагувавши на закиди громадських активістів щодо неконструктивної роботи.

rada.cherkassy.ua

Сесію, до речі, через блокування трибуни активістами довелося закрити.

На думку Бондаренка, нинішня рада не відповідає очікуванням громади.
“Підемо всі разом на вибори, лише територіальна громада нашого міста оцінить роботу кожного та висловить довіру, – сказав міський голова Черкас. – На жодні ультиматуми опонентів, тим більше такі, що не спрямовані на розвиток міста”.
Водночас, Бондаренко повідомив, що планує повернутися й до питання розпуску виконавчого комітету та, відповідно, звільнення всіх його заступників. Каже: вноситиме на розгляд депутатів тільки той документ, який узгоджений із департаментом управління справами та юридичного забезпечення.
За його словами, нині відбувається саботаж діяльності виконавчого комітету. Зокрема, уже декілька тижнів його представники не можуть навіть зібратися для розгляду проекту бюджету на наступний, 2018, рік. А це – один із найважливіших документів для забезпечення життєдіяльності міста, від ухвалення бюджету залежить і заробітна плата працівників комунальних служб.