Правоохоронці розповіли батькам, як захистити дітей від булінгу і мобінгу

3 Січня 2018 15:12

Інспектор ювенальної превенції Черкаського відділу поліції лейтенант поліції Лілія Кучугурна та психолог Черкаського відділу поліції старший лейтенант поліції Інга Псюрніченко завітали на батьківські збори дев’ятикласників Черкаської загальноосвітньої школи № 4 розповісти про булінг і як йому протистояти.

У своєму виступі поліцейські акцентували увагу батьків на нових поняттях, як: булінг – систематичне фізичне насильство, словесні образи та залякування дітей з боку однокласників, мобінг – форма психологічного насилля у вигляді цькування у колективі та кібербулінг – висміювання, залякування через соціальні мережі, розповсюдження фото та відео через засоби зв’язку.

Розповіли, що в першу чергу своїх дітей треба вчити поваги, що за допомогою власної моделі поведінки потрібно зміцнювати їх в думці про те, що кожен заслуговує доброго ставлення, – дякуйте вчителям, хваліть друзів, проявляйте добре ставлення до працівників магазинів. Потрібно розвивати самоповагу дітей і вчити їх цінувати свої сильні сторони. Наголосили батькам, щоб вони  використовували вечірній час, і питали дітей як пройшов їх день. Допомагайте їм у всьому шукати позитивні моменти, звертайте увагу на хороші якості дітей і переконайтеся, що вони знають, що є люди, які їх люблять і завжди готові подбати про них. Потрібно зосередитися на розвитку їх талантів та інтересів до музики, мистецтва, спорту, читання і позашкільних заходах, щоб діти могли будувати взаємини поза школою.

Також правоохоронці закликали батьків та керівництво навчального закладу не замовчувати випадки жорстокості серед неповнолітніх чи будь-які інші порушення, а відтак негайно повідомляти про такі факти правоохоронцям.