Різдво буде теплим, почне холоднішати з 9 січня

4 Січня 2018 20:17

Чергова серія атмосферних фронтів атлантичних циклонів продовжує визначати теплу, як для цього часу, погоду Черкащини. З початку січня температура повітря позитивна впродовж доби. Середньодобові температури повітря утримуються в межах 1-4º тепла за норми 4-5º морозу.

У найближчі дні синоптична ситуація в атмосфері над Україною зміниться мало. Зима продовжить розвиватися по європейському погодному сценарію. У нашому регіоні будуть панувати тепло і волога з півдня, інформують в обласному гідрометеоцентрі.

За прогнозом, 5 січня очікується хмарно з проясненнями. Вночі невеликий дощ, вдень без істотних опадів. Вночі та вранці місцями по області туман. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря по області вночі -2..+3º, вдень 0..5º, у Черкасах вночі -1..+1º, вдень 2..4º.

Теплим без суттєвих опадів буде і цьогорічне Різдво, на відміну від минулого року, коли напередодні Різдвяних свят відбулось різке похолодання і прийшли снігопади. Тоді 7.01.2017 середня добова температура повітря становила 14-17° морозу, що на 9-12° нижче кліматичної норми. Мінімальна за святкові дні температура повітря тоді знижувалась до 15-18° морозу, місцями – до 21-22° морозу. 

Із 9 січня повітряні течії почнуть розгортатися на північні румби. Разом з ними і температурний режим почне знижуватися.