Черкаські рятувальники на “Пегасі” патрулюють узбережжя Дніпра

17 Січня 2018 08:26

Попри морозну погоду, товщина криги на водоймах залишається ще небезпечною для перебування людей. Та знаходяться відчайдухи, які готові ризикнути власним здоров‘ям і навіть життям – і виходять на кригу.
Враховуючи останні трагічні випадки, що сталися у Кам‘янці 14 січня та Черкасах 15 січня, коли під кригу на річках Тясмин та Дніпро провалися та загинули двоє чоловіків, рятувальники посилюють інформаційно-роз`яснювальну роботу про безпечну поведінки на замерзлих водоймах області.


Зокрема, у Черкасах водолазним відділенням Аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління здійснюється патрулювання берегової смуги Дніпра. Для цього рятувальники застосовують катер на повітряній подушці “Пегас”. Щодня фахівці ДСНС зустрічаючись із черкащанами, розповідають рибалкам правила безпечної поведінки на льоду, проводять профілактичну роботу, щоб застерегти громадян від небезпечних прогулянок по кризі.

Особливу увагу під час патрулювання рятувальники звертають на дітей, які через брак контролю з боку дорослих та відсутність відповідних знань, обирають для своїх прогулянок непевну кригу річки.

Профілактичні рейди на водоймах вкритих кригою наразі проводяться у всіх районах області та триватимуть до повного очищення від льоду водних об’єктів, інформують в управлінні ДСНС на Черкащині.