У 350-тисячних Черкасах оголошено надзвичайну ситуацію через критичну ситуацію з водопостачанням

19 Січня 2018 14:06

Через критичну ситуацію із водопостачанням у 350-тисячних Черкасах оголосили надзвичайну ситуацію. Це сталося на засіданні сьогоднішньої комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У Черкасах – багатолюдні черги за питною водою. Фото Федора Гонци

Водопостачання у місті відсутнє другу добу, з півдня 18 січня. Вчора близько восьмої години вечора вдалось ліквідувати пошкодження на високовольтних лініях електропередач, які лишили без живлення Дніпровську водоочисну станцію, що забезпечує містом водою. Тож до ранку тривала робота з відновлення водопостачання, що й успішно було зроблено працівниками КП “Черкасиводоканал”. На 4-5 годину ранку у квартирах черкасцях була подана вода. Проте значні опади з мокрим снігом та налипанням сьогодні призвели до нової аварії на електромережах високої напруги  у районі Сокирного. Дістатись до місця пошкодження заважають повалені дерева. Нині рятувальники спільно з бригадами ПАТ “Черкасиобленерго”, Черкаського РЕМ, відповідальними структурними підрозділами Черкаської міської ради працюють над оперативним вирішенням цієї ситуації.

Міські владці обнадіюють, що напруга на лініях передач має відновитися о 17.00, потім розпочнеться подача води на місто. Втім, невідомо точно, це все буде йти за планом.

Тим часом, у місті організували підвіз води містянам по 10 локаціям. АдресиТУТ.