У НАЗК є питання до міського голови Черкас

23 Січня 2018 17:10

За рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції до суду направлено протоколи про адміністративні правопорушення стосовно Черкаського міського голови Анатолія Бондаренка.

Національне агентство встановило, що Черкаський міський голова своїм розпорядженням без проведення конкурсу призначив Ігоря Волошина, свого однопартійця, на посаду директора Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, не повідомивши при цьому у встановленому законом порядку про наявність конфлікту інтересів, чим вчинив адміністративні правопорушення, відповідальність за які передбачена частинами першою та другою статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення, інформує прес-служба НАЗК.

Фото Сергія Криниці

Варто зазначити, що в цьому випадку конфлікт інтересів виник унаслідок наявності приватного інтересу, зумовленого позаслужбовими стосунками Анатолія Бондаренка з Ігорем Волошиним, які виникли у зв’язку з їхнім членством в Черкаській обласній організації партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», – йдеться в обгрунтуванні НАЗК.

Дане правопорушення в разі доведення в судовому порядку, тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що Ігор Волошин був призначений на посаду у грудні 2016 року, а протоколи про порушення складаються лише зараз.

Відначимо, що в Черкасах нині триває безкомпромісна боротьба між міським головою з групою депутатів меншості та антимерською більшістю у 22 депутати. На сьогодні в місті розпущено виконавчий комітет, не ухвалено бюджет міста на 2018 рік.

Джерело: Кропива