Як Порошенко готується до виборів 2019 за допомогою кишенькової ЦВК

5 Лютого 2018 22:05

espreso.tv

Сьогодні до Верховної Ради надійшло подання від президента України Петра Порошенка про призначення нових членів Центральної виборчої комісії.

Ось маємо список до ЦВК від Президента за поданням фракцій і груп. Спробуємо проаналізувати цей склад з погляду співвідношення влада – опозиція:

6 від Блоку Петра Порошенка;

3 від Народного Фронту;

2 від від Волі народу і Відродження, які постійно підтримують Порошенка і Гройсмана;

1 від Радикальної партії (системного союзника уряду Гройсмана);

1 від Самопомочі;

1 від Батьківщини.

Висновок: 12 членів ЦВК ВІД ВЛАДИ і лише 2 від опозиції

Як бачимо, Порошенко запропонував замінити 14 із 15 членів ЦВК. Проте, згідно чинного законодавства заміні підлягає лише 13 осіб.

Два члени ЦВК: Катерина Махніцька (дружина екс-Генпрокурора Євгена Махніцького) та Олег Діденко (екс-помічник депутатів НУ і УДАРУ, тепер БПП) призначені в квітні 2014 року. Тому, якщо вони самі не написали заяви на звільнення, повинні працювати до квітня 2021 року.

Це означає, що при голосуванні за 14 кандидатів (стаття 209 Регламенту передбачає відкрите голосування по кожній кандидатурі окремо), випадково кандидат від Батьківщини чи Самопомочі не набере 226 голосів.

Враховуючи, що “Свобода” дистанціювалася від колишнього Генпрокурора Махніцького, а той в свою чергу співпрацював з Порошенком, то цілком ймовірно нова і “ЧЕСНА” ЦВК матиме у своєму складі 14 членів, орієнтованих на ВЛАДУ і 1 – на ОПОЗИЦІЮ!!!

У МЕНЕ ЗАПИТАННЯ:
– така ЦВК створює передумови для демократичних і справедливих виборів Президента – 2019?!

Микола Томенко, лідер політичної партії “Громадський рух “Рідна країна”