Біля гімназії на пішохідному переході позашляховик збив школярку

23 Лютого 2018 19:03

У Каневі в ДТП біля гімназії постраждала дев’ятикласниця. Це сталося в четвер 22 лютого.

За інформацією директора навчального закладу Ольги Ліворук, під час перерви об 11-40 год. група дітей, що складалася із трьох класів (двох сьомих класів і одного дев’ятого) у супроводі вчителя переходила дорогу по пішохідному переходу біля школи, щоб перейти від одного корпусу до іншого. Нагадаємо, Канівська гімназія має кілька корпусів, які розташовані на Соборній площі таким чином, що розділені дорогами. Щоб дістатися від одного корпусу до іншого доводиться переходити дорогу навіть двічі.

Частина дітей вже перейшла дорогу. Раптом згори вул.Київської на пішохідний перехід здійснив наїзд позашляховик, у результаті чого було збито ученицю 9-го класу.

“Ця біда назрівала вже давно. Тому треба вживати заходи, – говорить директор закладу. – Швидка приїхала за 5-7 хвилин. Наразі дівчина в Канівській лікарні. Вона тримається молодцем. Ми всі – і педагоги, і клас – її підтримуємо, відвідуємо”.

Питання надзвичайної події порушили і в ході сьогоднішньої апаратної наради міського голови Канева Ігоря Ренькаса з керівниками структурних підрозділів виконавчого комітету та директорами комунальних підприємств, інформують у міськраді.

Як з’ясувалося, всі дорожні знаки там встановлено, розмітка дороги регулярно оновлюється. Утім, самі корпуси розташовані таким чином, що потрібен світлофор. Присутні згадали, що один із проектів “Громадського бюджету”, що переміг минулоріч і реалізуватиметься в 2018-у якраз передбачає встановлення на цьому пішохідному переході освітлювального знаку “Пішохідний перехід” та мигаючого жовтого світлофора, який попереджає заздалегідь про підвищену небезпеку ділянки шляху. Утім, побоюються, що навіть ці засоби не допоможуть. Тому міський голова доручив директору КП “Місто” Дмитру Шайдорову вивчити питання щодо встановлення в цьому місці світлофора з кнопкою, який вмикається за потреби.