Від “блакитного палацу” до винного складу: в Черкасах з’явиться “розумна” туристична стежка

26 Лютого 2018 13:17

Черкаська міська рада та мобільний оператор Vodafone Україна підписали Меморандум про співпрацю. Домовленість передбачає відкриття інноваційного туристичного маршруту в рамках проекту Vodafone Smart Routes. Черкаси стануть шостим містом на мапі проекту. Подібні маршрути уже є у Полтаві, Чернівцях, Херсоні, Ужгороді, Львові.

Документ підписали міський голова Анатолій Бондаренко (ліворуч) та технічний директор Vodafone Україна (регіон Центр) Сергій Скрипніков. фото chmr.gov.ua

Розумна туристична стежка у Черкасах доповнить карту інноваційних міських маршрутів Vodafone Україна – Vodafone Smart Routes.

Усі маршрути  прокладено за допомогою стрілок та спеціальних табличок з QR-кодами, символікою та номерами локацій. Таблички з QR-кодами на маршрутах встановлюються безпосередньо біля пам’яток, а стрілки вказують шлях до наступної локації.

Під час зчитування QR-коду за допомогою смартфона або планшета людина потрапляє на сторінку з докладним описом і фото найближчого історичного чи культурного об’єкта – площі, будинку, пам’ятника. До опису пам’яток додаються посилання на детальну карту міста із зазначенням місць, де розташовані інші QR-таблички.

Нині в Черкасах для створення розумного туристичного маршруту розглядають понад 30 архітектурних пам’яток. Серед них – Блакитний палац (колишній готель – “Слов’янський” на Хрещатику, 229), особняк Щербини (із 1978 року тут знаходиться Палац одружень), Перша міністерська чоловіча гімназія (зараз тут розмістилося музичне училище імені С.С. Гулака Артемовського), Будинок Летичевського (сьогодні це Будинок жалоби на бульварі Шевченка, 155), Казенний винний склад (зараз це один із корпусів Черкаського політехнічного технікуму на вулиці Надпільній, 226) тощо.