Фільм “Династія”, краєзнавча книжка, фестивалі: на які гранти у Черкасах розділили півмільйона бюджетних коштів

15 Березня 2018 20:15

Сьогодні в Черкасах оголосиили переможців з виділення грантів у  галузі культури в 2018 році. За результатами комісії підтримано 19 проектів із поданих на розгляд 36 на загальну суму 490 тис. грн. У 2017 році підтримали 15 проектів.

Експертною радою підтримано 5 грантів недоповнювального характеру на суму 98 тис. грн., що складає 20% від загального фінансування Програми на 2018 рік. Та  14 грантів доповнювального характеру на суму 392 тис. грн., інформують у департаменті освіти і гуманітарної політики міської ради.

Які проекти підтримано:

Видання книг – 3 гранти:  краєзнавча ігрова книга для дітей «Таємниці козацького міста» Олени Железняк (1000 прим.), нотного збірника «Твори для домри у супроводі фортепіано» Світлани Грицаєнко та дитячої казки «Хоробрі серця» Надії Азаматової (1000 прим.)

Мистецький продукт – 3 гранти: зйомка відео кліпу на пісню «Океани» гурту «July8», створення Арт – об’єкту «Просторова витинанка» Галиною Тимошенко та створення документального короткометражного фільму «Династія», присвячений творчості родини Теліженків.

Поїздки для участі у фестивалях – один грант: поїздка на міжнародний фестиваль «Мрії збуваються. Польща. Бельгія. Люксембург» чотирьох обдарованих дітей соціальних категорій.

Створення культурної події – 12 грантів:

–           Літературний проект для письменників початківців «Чернетка»,

–           Молодіжний культурний проект «Гайда»,

–           Соціально-мистецький проект «Черкаси в кольорі».

–           Інтелектуальна дитяча музична вистава – казка «Чарівне дзеркальце»

за твором Всеволода Нестайка,

–            Конкурс «Че_буктрейлер»,

–           Цикл культурно-освітніх перфомансів з інтелектуальної власності,

–           6 міських фестивалів: Всеукраїнський фестиваль народної пісні «Пісенний оберіг», міський фестиваль «Чудасія на Андрія», патріотично-просвітницький «Народний герой», кінофестивалі «КіноШот» та «Визначні місця  Черкас» серед закладів загальної та середньої освіти, театральний фестиваль «Фортуна – фест».