До цеху оборонного підприємства в Черкасах уночі вкинуто дві гранати

5 Квітня 2018 14:27

Сьогодні о 02:05 у приміщенні виробничого цеху черкаського державного підприємства “НВК Фотоприлад”, що входить до складу державного концерну “Укроборонпром”, зафіксовано спрацювання охоронної сигналізації і вибух.

dr.ck.ua

На місце події викликано представників поліції, СБУ та ДСНС. При огляді приміщення, за слідами воронки та уламків, констатовано підрив однієї гранати типу РГД-5 та зафіксовано ще одну гранату цього типу, що не розірвалася через невитягнуту повністю чеку, повідомляють у ДК.

У результаті вибуху постраждалих осіб немає. Вибухом вибито вікна. Розмір матеріальних збитків встановлюється.

Генеральний директор ДК “Укроборонпром” Павло Букін повідомив, що готується розпорядження про підвищення заходів безпеки на підприємствах Концерну.

Правоохоронці наразі аналізують знайдені докази та записи камер спостереження, які могли зафіксувати зловмисників. На підприємстві не переривалися виробничі процеси.

Як повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Черкаській області, відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Довідково: ДП “НВК Фотоприлад” – стратегічне для оборонної галузі України підприємство, яке спеціалізується на розробці та виготовлені приладів нічного бачення, систем прицілювання, наведення і керування вогнем для бронетанкової техніки та військової авіації. Високотехнологічна продукція підприємства застосовується у танках “Булат” та “Оплот”, а також у протитанкових ракетних комплексах вертольотів.