“Чому я?”, – питання, на яке є відповідь

17 Квітня 2018 13:00

Коли щось трапляється ми задаємо собі чи Всесвіту запитання “Чому я?” або “За що це мені?”. Часто таке питання звучить коли підводить здоров’я.

Погані діагнози ставлять не залежно від того чи ви молитесь тричі в день, чи ходите в церкву, чи їсте лише овочі та фрукти, чи ви позитивна людина, чи займаєтесь йогою та шукаєте просвітення.

Часто ці фактори не грають ролі.

В якийсь момент організм починає до вас кричати. А знаєте чому кричати? Бо пошепки і натяками ви не розуміли 🙂

Не важливо, чи відчули ви спершу сум, злість, почуття несправедливості, гнів і розчарування, в голові буде запитання “Чому я?”. Воно може гризти вас день, тиждень, рік чи навіть два. Та воно завжди з’являється.

І це нормально.

Коли емоції охолонуть, важливо себе запитати: “Для чого мені ця хвороба? Що вона мені дає? Які рішення допомагає прийняти і що вона змушує мене робити?”. Ці запитання допоможуть знайти ваші приховані заборони.

Звісно, не варто запускати процес погіршення стану, а задавати собі такі запитання при менших проблемах, але якщо ви, як і я, не розумієте натяків і шепоту організму, доводиться потім працювати на тим, щоб знайти відповіді.

Просто спитайте себе “Що мені дає ця хвороба?”

Може ви нарешті змушені відпочивати? Вам потрібно слухати себе, щоб не перемерзати, не перепрацьовувати? Вам тепер необхідно більше піклуватися про себе?  Чи може почати довіряти лікарям і краще харчуватися? А може зайнятися плаванням чи навпаки, перестати перевантажувати себе фізично на певний період часу?

Коли ви визначите, які нові відкриття вам дало захворювання, можливо, ви зрозумієте, які речі собі забороняли? Недостатньо слухали себе? Працювати до знемоги і не відпочивали?

Можливо ви все життя думали, що відпочинок – для слабаків?

А як щодо любові до себе? Незалежно від емоцій, які ви відчуваєте і роботи, яку робите?

І згодом, коли ви почнете розуміти, запитання “Чому я?” зміниться новими запитаннями:

“А що я можу зробити, щоб мені було краще? Щоб вилікуватись?Як я можу допомогти собі?”

Сумні речі можуть трапитися з усіма, незалежно чи ви хороша людина чи ні.

Чому саме ви?

  • Бо ви маєте достатньо сил, щоб з цим справитись!
  • Бо у вас є внутрішній ресурс для роботи над собою!
  • Бо таким чином з вами говорить організм і дає шанс змінити застарілі установки і сценарії!
  • Бо вам просто потрібно зупинитися і перевести подих, перевірити чи не зламався ваш внутрішній gps і чи насправді ви рухаєтесь у правильному напрямку.

І почніть себе любити.

Бо любов до всього починається з любові до себе!

Ірина Ящук, блогерка