Петиція черкащан про новий маршрут від Митниці до Хімселища набрала голоси

23 Квітня 2018 12:43

Петиція з проханням запровадити в Черкасах новий маршрут громадського транспорту з Митниці на Хімселище через площу 700-річчя, набрала необхідну кількість голосів – 251 з 250. Тепер черга за депутатським корпусом, який має розглянути петицію на засіданні сесії міської ради.

Автор петиції Сергій Шамара аргументує необхідність такого маршруту тим, що вже існуючі маршрути не з’єднують декілька важливих мікрорайонів нашого міста.

“Наприклад, мешканцям центральної Митниці та району річкового вокзалу проблематично дістатися району 700-річчя та Хімселища. Із того ж річкового порту неможливо оперативно доїхати до Соснівки тощо, – йдеться в тексті. – Пропоную новий маршрут. Назвемо його умовно №37. “Митниця – парк Хіміків” (див. ілюстрацію). Поворотні вулиці: Богдана Хмельницького (нижня, Грандмаркет) – Героїв Дніпра – Козацька – Припортова (річпортівська частина) – Нижня Горова (підйом біля портовської труби) – Іллєнка – бульвар Шевченка – Кобзарська – Сагайдачного – Чорновола – Парк Хіміків. У зворотну сторону – тими самим вулицями і зупинками. Допускаю, що подібний маршрут може “обійняти” мікрорайони Хімселище, Зелений, Соборний і Богданівський з іншого боку (від Парку Хіміків через Максима Залізняка та центр міста до Припортової і Гагаріна – знову ж до нижньої частини Б. Хмельницького). Такий умовно “37А” спільно з “37” замикав би одним кільцем половину міста Черкаси”.

Шамара також переконаний, що Черкаси потребують повного перегляду чинних маршрутів, облаштування нових і переоблаштування старих зупинок, нової угоди про “етику перевезень” тощо.