Привітали з Днем довкілля: на Канівщині “Наша ряба” скидає в Росаву неочищені стоки (відео)

23 Квітня 2018 22:46

На Канівщині птахофабрика у Степанцях регулярно скидає смердючі неочищені стоки в річку Росаву. Черговий такий випадок стався якраз у День довкілля. Відео опублікував у своєму фейсбуку активіст із Канівщини Яків Прогнимак.

“У міжнародний день довкілля, 21 квітня 2018 року, забойний комплекс Миронівської птахофабрики, розташований в селі Степанці, Канівського району (Торгова марка “Наша ряба”) “привітав” жителів Степанецької об’єднаної територіальної громади смердючими неочищеними стоками в річку Росава їз очисних споруд, – повідомив Яків Прогнимак. – Нагадаю що вперше такі викиди вдалося засняти на відео ще 20 травня 2015 року. З того часу вони регулярно з інтервалом місяць два повторюються”.

За словами активіста, численні комісії та журналістські матеріали залишаються без відповідного реагування з боку керівництва МХП. 

“У кращому випадку скажуть що це “заказуха” чи піар – а в нас все клас: очисні кращі ніж європейські і т.д. Ці скиди, як правило, супроводжуються нестерпним сморідом. Роза вітрів цього дня була спрямована на Малий Ржавець, тому в Степанцях сморід майже не відчувався. А буває і навпаки… (Відео відзнято активістами на телефон, тому за якість вибачайте.. Поки приїде якийсь телеканал все буде окей – вже знаємо)”, – зауважив Яків Прогнімак.

У міжнародний день довкілля, 21 квітня 2018 року, забойний комплекс Миронівської птахофабрики, розташований в селі Степанці, Канівського району, (Торгова марка "Наша ряба") "привітав" жителів Степанецької обєднаної територіальної громади смердючими неочищеними стоками в річку Росава їз очисних споруд. Нагадаю що вперше такі викиди вдалося засняти на відео ще 20 травня 2015 року. З того часу вони регулярно з інтервалом місяць два повторюються. Численні комісії та журналістські матеріали залишаються без відповідного реагування з боку керівництва МХП. В кращому випадку скажуть що це "заказуха" чи піар – а в нас все клас: очисні кращі ніж європейські і т.д. Ці скиди як правило супроводжуються нестерпним сморідом. Роза вітрів цього дня була спрямована на Малий Ржавець, тому в Степанцях сморід майже не відчувався. А буває і навпаки… (Відео відзнято активістами на телефон, тому за якість вибачайте.. Поки приїде якийсь телеканал все буде окей – вже знаємо)

Posted by Яків Прогнімак on Sunday, 22 April 2018