У Черкасах позбиткувалися над пам’ятником легендарному Момоту (фото)

23 Квітня 2018 11:48

На пам’ятнику генерал-майору Ігорю Момоту на Алеї Слави в центрі Черкас невідомі повідривали металеві літери.

Про це з обуренням написав у фейсбуку заступник начальника Головного управління Нацполіїці в Черкаській області Віктор Іванько.

“Чи залишилося щось СВЯТЕ!!! Багато хто сьогодні дає оцінки, наскільки радикально діють певні патріотично налаштовані політичні сили чи громадські організації, але АГОВ ЛЮДИ!!! Що потрібно зробити з цими нелюдями , які відірвали букви на памятнику генерал-майора Момота Ігора Федоровича, який віддав своє життя, захищаючи нашу державу та наш з Вами спокій , і даючи можливість тим самим уйо… спокійно під мирним небом бухати далі!”, – експресивно написав Іванько.

Заступник начальника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України Ігор Момот загинув 11 липня 2014 року в зоні АТО на Донеччині. Після ускладнення ситуації на українсько-російському кордоні Ігор Момот особисто сформував та очолив мотоманеврену групу Навчального центру. Група виконувала завдання з охорони державного кордону на найбільш вразливих ділянках. 11 липня під час обстрілу з установки “Град” позицій українських прикордонників Ігор Момот загинув. 12 липня Президент посмертно присвоїв Ігорю Момоту військове звання генерал-майора.

фото з фейсбуку Віктора Іванька