Черкащанам заборгували понад 2 млн. грн зарплатні

7 Травня 2018 12:41

Станом на сьогодні заборгованість роботодавців Черкаської області перед своїми працівниками за виконавчими документами становить 2,2 млн грн. Про це повідомляють у Головному територіальному управлінні юстиції в області. Донедавно хімічний гігант, черкаський «Азот», був найбільшим в області боржником.

Тим часом, із початку року з Черкаського «Азоту» стягнуто 2,6 млн грн боргів із зарплат.

Ще 385 тисяч гривень заборгованої зарплати перераховано на рахунки працівників Черкаського «Азоту» на початку травня. Кошти отримано від реалізації через ДП «СЕТАМ» арештованого майна підприємства – приміщення колишнього дитячого садочку.

Загалом же з початку року Державною виконавчою службою області на користь працівників ПАТ «Азот» стягнуто 2 млн 600 тис грн.

Нагадаємо, що з 2 квітня в Україні стартувала кампанія Мін’юсту з примусового стягнення заборгованості з виплати заробітної плати. На той час «Азот» був найбільшим на Черкащині боржником. Станом на початок травня погашено всю заборгованість. Проте до виконавчої служби можуть надходити нові виконавчі провадження.

– В області триває активна робота зі стягнення заборгованості з виплати аліментів та зарплат: працюють регіональні штаби, робочі та мобільні групи ДВС. Мова йде про долі сотень тисяч людей, тож Мін’юст і надалі стоятиме на захисті їхніх прав та посилюватиме тиск на боржників, – зазначив начальник Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Олександр Свіренюк.