Усі служби продовжують з’ясовувати причину масового отруєння школярів у Черкасах (фото)

8 Травня 2018 14:40

Станом на 14 годину 8 травня, до лікувальних закладів м. Черкаси шпиталізовано 51 дитина та 2 вчителя ЗОШ №8, з них: 11 дітей в стані середньої важкості перебувають в реанімації, решта в задовільному та легкому стані. Про це повідомив Костянтин Проценко з обласного управління ДСНС.

З метою визначення причини погіршення стану здоров’я учнів, фахівці хіміко-радіологічної лабораторії Аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС на території школи проведені заміри повітря на вміст небезпечних хімічних речовин.

Перевищень вмісту хімічних речовин понад граничнодопустимої концентрації не виявлено (аміак – 0 мг/м3; хлор – 0 мг/м3, сірководень – 0 мг/м3, горючі гази – 0 мг/м3). Рівень кисню в повітрі – 20,9% (при нормі – від 19 до 23%).

Лабораторією Держпродспоживслужби міста Черкаси взято проби води з системи централізовано водопостачання школи та бутильованої питної води для дослідження на вміст небезпечних речовин. Результати досліджень очікуються на 16 год.

На місці події проведено засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС щодо визначення першочергових заходів з локалізації та ліквідації осередку події, надання допомоги потерпілим.

Координацію дій на місці події здійснює мобільна оперативна група ДСНС на чолі із начальником Управління ДСНС.

На місце події очікується прибуття Голови Кабінету Міністрів в Україні, Володимира Гройсмана. Разом із Прем‘єр-міністром, до Черкас також вирушила в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Як відомо, 8 травня о 9:13 на території загальноосвітньої школи № 8 під час проведення шкільної лінійки відчули погіршення самопочуття та почали втрачати свідомість 15 учнів школи (2-9 класи). Згодом кількість звернень за медичною допомогою збільшилась до 47. Всього вранці на лінійці перебували 424 учні.