У Черкасах закріпили території за школами

15 Травня 2018 21:40

Сьогодні виконавчий комітет Черкаської міської ради ухвалив рішення про закріплення за школами територій обслуговування.

Як інформують у міській раді, серед змін, серед змін – часткове  зменшення меж території обслуговування, що належить до Першої міської гімназії, оскільки вона є повністю укомплектована учнями, та перерозподіл майбутніх першачків до школи №6, розташованої неподалік. На відміну від Першої міської гімназії у цьому навчальному закладі традиційно не вистачає учнів.
З міркувань наближеності до навчального закладу також була підтримана пропозиція заступника міського голови Ігоря Коломойця щодо закріплення будинку за адресою вул. Смілянська, 2 за школою №17 , а не за школою №3, як пропонувалось у проекті рішення.  За аналогією – будинок по вул. Перемоги, 42 – закріплюється за обслуговуванням школи №26, а не №30, як подавалось у проекті.
Як пояснив директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергій Воронов, відповідно до статті 13 Закону України “Про освіту” кожен має право здобувати початкову та базову середню освіту в державному чи комунальному навчальному закладі, який є найбільш доступний та наближений до місця проживання. Водночас Закон не обмежує право батьків обрати інший заклад освіти для своєї дитини.
Щодо  строків для подачі заяв  на вступ до перших класів, то виконком  підтримав продовження зазначеного періоду до 7 червня. Саме до цього часу у Черкасах батьки можуть подати заяви  на вступ своїх дітей до школи. Водночас, як акцентують у департаменті освіти та гуманітарної політики,  такі заяви батьки за бажанням можуть одночасно подавати не в один навчальний заклад.
А також нагадують, що у школах, за якими закріплена територія, де проживає дитина, – гарантоване її право на вступ без жодних відборів. Тоді як у навчальних закладах, які належать до інших територій,  така можливість буде обиратись шляхом відкритого жеребкування  на вільні місця.
З проектом рішення “Про закріплення за закладами загальної середньої освіти міста Черкаси територій обслуговування” можна ознайомитись ТУТ.