З 1 вересня першачків у Черкасах прийматимуть за новими правилами

15 Травня 2018 23:38

В Україні ухвалили нові правила прийому школярів до першого класу. Як тепер прийматимуть першачків у черкаські школи, розповіли у Черкаській міській раді.

Згідно із новим законом про освіту до 1 класу діти будуть іти за новим порядком:

  • тепер школи зобов’язані приймати усіх без винятку дітей із найближчих будинків;
  • потрапити до школи не за місцем проживання можна, якщо там навчаються старші брати або сестри, або якщо там працює хтось із батьків. Якщо після цього у школі залишаться вільні місця, і на них будуть претендувати діти з інших мікрорайонів, вони будуть розіграні шляхом жеребкування. Керівництво школи призначить комісію, яка й проведе це жеребкування. Під час процесу мають право бути присутніми батьки.

З 1 вересня всі перші класи починають навчатися за єдиною програмою. Батьки кожної черкаської дитини-першокласника мають право подати 35 заяв у всі школи міста. Однак першочергове право отримають ті діти, батьки яких підтвердили місце проживання у зазначеному мікрорайоні. Це можна зробити багатьма способами: актом обстеження житлових умов, копією договору оренди житла, підтвердженням служби у справах дітей, довідкою від комітету самоорганізації населення тощо.