З дітьми школи №8, які пережили сильний стрес, попрацював психолог

22 Травня 2018 16:26

Психолог управління ДСНС У Черкаській області Руслан Бондаренко провів з учнями та вчителями школи ЗОШ №8 м. Черкаси, де 8 травня сталося масове отруєння, спеціальний психологічний тренінг, темою якого була “Перша психологічна допомога”.

ck.dsns.gov.ua

Психокорекцію серед учнів та педагогів навчального закладу, які пережили сильний стрес внаслідок події, психолог провів в інформативно-ігровій формі. Це дозволило зрозуміти та запам‘ятати основні принципи надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок надзвичайної ситуації.

“Фактично перша психологічна допомога — це те, що у своїй повсякденній роботі здійснює кожен із нас стосовно до тих, хто поруч, незалежно від того це близькі нам люди, чи зовсім незнайомі, – зазначив Руслан Бондаренко. – Наше життя незалежно від нашого бажання в різні періоди сповнене випробовуваннями нашої психологічної стійкості. Саме тому, надзвичайно важливо знати, як швидко провести психологічну корекцію і собі, і у разі потреби іншим”.

Під час психологічного тренінгу діти та дорослі опанували комунікативні вправи, розглянули методи надання першої психологічної допомоги в умовах екстремального навантаження .