Осташівський став в Умані забруднюють каналізаційні стоки, – екологи (відео)

31 Травня 2018 16:44

Улюблене місце відпочинку дорослих і дітей, Осташівський став в Умані, забруднювали стічні води з міського каналізаційного колектора, який безпосередньо межує з територією ДП “Уманський горілчаний завод”. Як з’ясували в Державній екологічній інспекції, стоки виливалися до ставу внаслідок аварійного несанкціонованого скиду.

mapio.net

У ДЕІ в Черкаській області зазначиили, що відділ інструментально-лабораторного контролю відібрав проби води з Осташівського ставу, проводиться гідрохімічний аналіз, а також ириває процес обрахунку шкоди, завданої державі внаслідок забруднення поверхневої води. Направлені запити до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, ДП “Уманський горілчаний завод” щодо надання необхідної інформації.

Сильного гніву пост. Вже другий день спостерігаю, як зливають нечистоти в Осташівський став. Сморід стоїть такий, що виїдає очі. Ця «рєчка-га@нотЄчка» тече в місці де закінчується «Технолог», точніше одразу за ним. Хто і навіщо це робить має визначити місцева влада. Цього року сюди прилетіло багато диких качок, лебедів. Тут купаються діти. Бракує слів на людей, які таким чином нищать природу. Уманчани, звертаюсь з проханням поширити та привернути увагу місцевої влади до вирішення цієї проблеми. Не будьте байдужими! Адже Осташівський став є окрасою нашого міста.

Posted by Tanya Motorina on Tuesday, 29 May 2018

Уманську міську раду зобов’язали провести позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо необхідності припинення скиду стічних вод у відкриту водойму.