Байкери з 10 країн світу спасували перед черкаськими дорогами (відео)

4 Червня 2018 09:30

Байкери фестивалили на Черкащині. Щорічний мотофест “Тарасова гора” цього року назбирав 8 тисяч учасників. Зібралися вже вшістнадцяте. Упродовж чотириденного дійства учасники випробовували своїх залізних коней на швидкість та міцність, а також гучно розважалися.

Як повідомив “5 канал”, 8 тисяч учасників розмістилися у лісі. У байкерському містечку розваги відповідні – перегони на мотоциклах, спортивні змагання, рок-концерти та байкерська кухня. Неля Романенко, байкер із Переяслава-Хмельницького, готує традиційну для мотозльоту страву – хашлиму. Каже: “Це вариться м’ясо на пиві з овочами. Ця страва пішла із дитинства, наші батьки і знайомого теж, на цьому зльоті, вони збиралися разом і от такий рецепт приготування собі придумали, тепер ми його варимо”.

Один із чотирьох фестивальних днів присвятили перегонам на ретробайках. Мотоцикл “Цундап” Олександр Фролов відновив самостійно. Цю модель пустили на конвеєр під час Другої світової, тож у комплектації вона мала кулемет.

На третій день фестивалю вже шістнадцятий рік поспіль учасники рушили колоною до Канева, щоб вшанувати Кобзаря. Бо вважають, що у Тараса Шевченка і байкерів чимало спільного.

“Це бунтарський дух. Ми любимо свободу, ми любимо мандрувати, ми любимо Україну, оце все і поєднує”, – зауважує організатор фестивалю Ашот Арушанов.

Але частково традицію таки порушили, вперше байкери поїхали лівим берегом Дніпра, бо на правому, нарікають, чимало ям на дорогах.

Байкер Ян Мартинюк говорить: “На українському коні, український козак, от він доріг, звичайно, не боїться українських, але все одно реве та стогне Дінпр широкий. Дороги тільки дуже погані”.

Мотоциклісти піднялися на гору, поклали квіти на могилу Тараса Шевченка і зробили традиційне фото.

На Тарасову гору приїхали любителі швидкості з більш як 10 країн світу. Запевняють: ніколи не проміняють мотоцикли на автівки.

Детальніше – у відео від ТРК “Рось”: