Черкащанин виборов “срібло” на етапі Чемпіонату Європи з тріатлону

4 Червня 2018 08:15

Відомий спортсмен із Черкас Олексій Сюткін (на фото – крайній ліворуч) здобув срібну медаль на Кубку Європи з триатлону у Дніпрі 2 червня.

triathlon.org.ua

Загалом, як повідомляють у Федерації триатлону України, в категорії Elite на домашньому етапі українці зібрали повний комлпект медалей – Юлія Єлістратова, Олексій Сюткін та Софія Прийма завоювали відповідно золоту, срібну та бронзову медалі.

І якщо в змаганні жінок гегемонії Юлії Єлістратової мало хто здивувався, то коли на дистанцію вийшли чоловіки – підсумок гонки ніхто з експертів не брався прогнозувати… Після плавання, лідируючі позиції за собою застовпили чех Ян Волар та американець Алек Вілімовскі, а головні фаворити від України розмістилися у другій «пачці».

Чесько-американський тандем нарощував нереальний відрив на велосегменті, тоді як жоден зі спортсменів другої групи не волів ризикувати і нарощувати темп для того, щоби таки наздогнати Яна та Алека. Після проходження транзитної зони, відрив Волара та Вілімовскі становив цілих 51 секунду! Однак, тут свій високий рівень бігової майстерності продемонстрували вже наші триатлети.

triathlon.org.ua

Групі українців у складі Олексія Сюткіна, Єгора Мартиненка (який, до слова, стартував уперше після важкої травми ключиці й у підсумку посів високе четверте місце) та Івана Іванова таки вдалося обігнати Вілімовскі! Однак, потужний чех Ян Волар та прудконогий німець Джонатан Ціпф за місце в ТОП-3 билися до останнього. На самісінькому фініші Сюткін пішов у контрнаступ і зміг відтерти Ціпфа від срібної медалі! Саме черкасець у підсумку фінішував другим.