Черкаські рятувальники розповіли, як рятують братів наших менших

9 Липня 2018 12:51

Майже 400 разів цього року черкаські рятувальники надавали допомогу населенню. Окремо серед звернень черкащан – виклики, коли допомоги потребують не люди, а брати наші менші.

Про виклики, на які рятувальникам довелось реагувати в останні кілька днів, розповів Костянтин Проценко з управління ДСНС у Черкаській області.

Черкаси

Рятуючись від яструба, голуб влетів до повітропроводу, а звідти вже не зміг самостійно вибратися. Про нелегку долю птаха рятувальникам повідомив господар квартири на вулиці Тараскова. Чоловік часто спостерігав за маневрами малого яструба, що постійно полював на голубів в цьому районі. Помітивши, як голуб зник у повітропроводі, чоловік визначив його місце перебування і звернувся по допомогу до рятувальників.

Ватутіне

Вільний дух за гратами не втримати та не скорити. У Ватутіному господарі квартири на п‘ятому поверсі вирішили захиститися від можливих злодіїв і встановили грати.
Неузгоджені будівельні зміни стали неприємним сюрпризом для місцевого кота, який звик хоча і до обмеженого квартирою, але вільного пересування.

Не очікуючи проблем, кіт намагався шаснути крізь грати – і несподівано для себе застряг між прутами. Перепустку на свободу котові виписали вже рятувальники, що їх, спостерігаючи за невдалими спробами хвостатого звільнитися, викликали сусіди.

Лисянка

Найчастіше проблеми із свійськими тваринами, коровами, козами, конями, бичками та свинями виникають, коли ті через недогляд власників потрапляють до ям. Зазвичай, попри зусилля власників, без допомоги рятувальників не обходиться. Не став винятком і випадок що стався у Лисянці – тут до ями потрапила свиня. Лише втручання рятувальників дозволило витягти тварину, на яку у господарів, як з‘ясувалося, є далекоглядні гастрономічні плани.