Онука відомого письменника переїхала з Лондона на Чигиринщину – відроджувати село (відео)

13 Липня 2018 09:00

Онука письменника Горліса-Горського Ляля Лісовська переїхала з Лондона до Холодного Яру відкривати мистецький центр для молоді.

Як повідомляє “Громадське Черкаси”, Ляля Лісовська нещодавно приїхала до України і придбала кілька будиночків у селі. Про мальовничу Головківку і її героїчних повстанців писав у своєму знаменитому романі «Холодний Яр» її дідусь Юрій Горліс-Горський. Ляля вирішила повернутися сюди, щоб відкрити в Холодному Яру мистецький центр для молоді, проводити в селі виставки, майстер-класи і тематичні табори:

“Чому Головківка? Я кілька разів була в цьому селі, люди проводили мені екскурсії навколо Холодного Яру. Мене привезли сюди тому, що на початку книги, яку написав мій дідусь, він згадує Головківку. Тут я залишилася на кілька днів з друзями і мені дуже сподобалося це місце. Воно розташоване прямо на пагорбі. І тут я зустріла дуже багато хороших людей. Вони творчі, зацікавлені в різних громадських, мистецьких і культурних проектах. Для мене це ідеальне місце. Тут також багато хороших будинків з високими стелями. Багато з них пусті і потребують відновлення. Я захоплена ідеєю відновлення будинків. Старі залишені будинки приречені на руйнування. Я відчуваю, що зберігаю їх і перетворюю на щось інше”.

Детальніше – в сюжеті: