10 км “великою водою”: на Черкащині відбувся міжнародний заплив Дніпром (відео)

17 Липня 2018 10:15

Півсотні плавців перепливли Дніпро біля Черкас. 10-кілометрову дистанцію долали як професіонали, так і аматори. Заплив влаштували під час чемпіонату з плавання на відкритій воді.

“Це мій перший досвід на відкритій воді, в принципі. Шапочка – щоб волосся не заплутувалося в окулярах, а костюм – щоб не мерзнути. Я не дуже швидко пливу, хто пливе швидко – вони без костюма, а мені треба грітися”, – розповідає учасниця запливу Сабріна Зієдан.

Змагання відбувалися у вільному стилі плавання, учасники в основному обрали брас. “Тут, звичайно, все залежить від погоди. Це не басейн, де однакові умови, все залежить від вітру, від хвилі, від кількості водоростей. Ніхто не може передбачити, від цього і залежить складність”, – пояснює організатор запливу Олексій Сюткін.

Плавцям дозволено відпочивати в дорозі та пити воду. Хто не зміг підкорити річку – діставався до берега човнами. Волонтер Злата Фещенко зазначає: “Ми повинні супроводити плавців від старту до фінішу. Якщо їм буде тяжко – ми повинні їх почекати, підтримати, щоб вони могли відпочити”.

Переможцем запливу став Дмитро Маляр із Дніпра – 10 кілометрів він подолав за 2 години 19 хвилин.