Ще три ОТГ Черкащини чекають на призначення перших виборів

23 Липня 2018 10:00

Ще три об’єднані територіальні громади області чекають на призначення перших виборів. Відповідні звернення вже направили до ЦВК. Такий об’єднавчий приріст продемонструвала Черкащина за цей тиждень, зауважує заступник голови ОДА Ярослав Березань.

Зокрема, готуються до проведення виборів Тернівська ОТГ Смілянського району, Леськівська ОТГ Черкаського району та Плешканівська ОТГ Золотоніського району.

Якщо ЦВК підтримає звернення громад, то вибори тут відбудуться в останню неділю жовтня.

“Для тих громад, хто ухвалив чітке рішення про об’єднання є дві основні дати в році, коли вони можуть перейти на якісно новий рівень життя та отримати статус повноцінної територіальної громади офіційно – остання неділя квітня та остання неділя жовтня, – говорить Ярослав Березань. – Зараз готуємо громади, які підуть саме на жовтневі вибори. Нині маємо таких вісім. Лише цього тижня вийшли на фінішну пряму три громади зі Смілянського, Черкаського та Золотоніського районів. Певен, що ми утримаємо цю позитивну динаміку”.

Відзначимо, Тернівська ОТГ об’єднає Тернівську, Малосмілянську, Попівську, Сердюківську сільські ради, Леськівська – Леськівську та Худяківську сільські ради, Плешканівська – Плешканівську, Коврайську, Підставківську сільські ради Золотоніського району та Безпальчівську сільську раду з Драбівщини.

Загалом, додає посадовець, очікують на призначення виборів ще у Черкаському районі – у Русько-Полянській та Червонослобідській ОТГ, Смілянському – Балаклеївській та Березняківській ОТГ, та Дмитрушківській ОТГ Уманського району.