Льодову арену мають намір відкрити на Центральному стадіоні в Черкасах

24 Липня 2018 17:54

Сучасну ковзанку “Слайз” планують звести на Центральному стадіоні, що на вулиці Смілянській у Черкасах. Її облаштують на майданчику площею 56 на 26 метрів. Запрацює льодова арена вже в жовтні цього року. Тут, серед іншого, зможуть проводити змагання з хокею та фігурного катання всеукраїнського рівня, повідомляють у міській раді.

Про це повідомив заступник міського голови Черкас Юрій Ботнар під час презентації проекту. У життя його втілюватимуть коштом приватного бізнесу та лізингових компаній.

“Черкаси мають усі шанси для того, аби стати справжньою спортивною столицею, тож маємо працювати над розвитком різних видів спорту, – зазначив Юрій Ботнар. – Місто лише виграє від цього проекту. Ми отримуємо майданчик, де всі охочі зможуть кататися на ковзанах, майданчик, де зможе тренуватися наша хокейна команда та майданчик для змагань національного рівня. Більше з тим, цей проект матиме соціальну складову. Разом із підприємцем визначаємо певні години та дні, коли тут зможуть кататися окремі пільгові категорії черкащан”.

Схожі льодові арени, за словами посадовця, нині функціонують у Кропивницькому та в місті Южноукраїнськ Миколаївської області.

За словами директора комунального підприємства “Центральний стадіон” Юрія Гончарова, розмістять льодовий комплекс на місці, де час від часу облаштовували цирки (з боку вулиці Смілянська).

Як розповіла представник приватного підприємства Катерина Скороход, працюватиме арена, попередньо, із жовтня до травня.