На Христинівщині блискавка влучила в церкву

20 Серпня 2018 14:00

У неділю 19 серпня, близько 20:00 в селі Сичівка Христинівського району, під час грози у найвищий з двох наявних куполів церкви Іоанна Хрестителя влучила блискавка. Просто на очах у людей частину дерев‘яної будівлі в одну мить охопило полум‘я.

Отримавши повідомлення про подію, у відповідності до районного плану залучення сил і засобів, на ліквідацію пожежі, крім чергового караулу христинівської пожежно-рятувальної частини, було залучено вогнеборців місцевої пожежної команди із сусіднього села Краснопілка (Вінницької області). Воду до місця пожежі підвозив трактор з місцевого КХП “Зернопродукт”.
Під час боротьби із вогнем співробітниками ДСНС водночас було організувано евакуацію з приміщення церкви різноманітного начиння, релігійних цінностей та інші коштовні речі.
Оперативними та професійними діями фахівців ДСНС, вдалось врятувати церкву від знищення.
Вогнем пошкоджено лише один купол.
О 21:00 пожежу було повністю ліквідовано.

Довідка: Храм Іоанна Хрестителя двокупольний, 1896 року побудови, попри те що не є пам’яткою архітектури, представляє собою зразок класичного дерев‘яного церковного будівництва ХІХ сторіччя. Нині церква належить Українській православній церкві  Московського патріархату.