Найпопулярніші імена на Черкащині

20 Серпня 2018 19:30

У першому півріччі 2018 року на Черкащині побільшало Анастасій, Вікторій, Марій, Артемів, Богданів та Іванів. Називаючи новонароджених малюків, їхні батьки надають перевагу традиційним жіночим та чоловічим іменам. Проте бувають і винятки.

Так, за інформацією Головного територіального управління юстиції у Черкаській області, найпоширенішими іменами, які надавалися дітям при державній реєстрації народження в І півріччі 2018 року були:

– жіночі імена – Анна, Анастасія, Аріна, Вероніка, Вікторія, Злата, Марія, Софія;
– чоловічі імена – Артем, Богдан, Давид, Дмитро, Іван, Максим, Назар, Олександр.

Відповідно до узагальненої інформації Міністерства юстиції, такими ж іменами називали малюків по всій Україні. До цього переліку додаються ще Поліна, Єва, Мілана, Соломія, Тимофій, Ілля, Владислав та Матвій.

Є також перелік незвичних імен, які найрідше зустрічалися при державній реєстрації на Черкащині. Серед жіночих імен – Аглая, Алєкса, Віргінія, Даліко, Земфіра, Каталея, Мія, Олівія;  чоловічих – Аарон, Азім, Аслан-Лев, Зіад, Клім, Орест, Сімсон, Теофіл.

По Україні цей список ширший. Серед найбільш незвичних імен – Ігоріна, Хумора, Прінцеса, Стасинія, Весна, Шамама, Італія, Юнатан, Ольгерд, Пересвіт, Гамлет та Ратібор.

У Головному територіальному управлінні юстиції також нагадують, що в Черкаській області діє послуга Мін’юсту з прийому документів та видачі свідоцтв про народження дитини безпосередньо у пологовому будинку. Вона є абсолютно безкоштовною і надається в 22 закладах охорони здоров’я області, де приймаються пологи, в усіх районних центрах та у м. Черкаси. Загалом, з початку запровадження цього сервісу працівниками відділів державної реєстрації актів цивільного стану в пологових будинках Черкаської області вже видано більш ніж 9000 свідоцтв.