Хлопчик поранив сестру з батькової гвинтівки (відео)

23 Серпня 2018 08:30

Дев’ятирічний хлопчик поранив сестру з батькової пневматичної гвинтівки. Інцидент стався у селі Добрянка на Черкащині. Зброю батько зберігав не в сейфі, а у кутку біля шафи та навіть брав хлопчика з собою на полювання, повідомляє “5 канал”.

Внаслідок інциденту 10-річна Ангеліна третій день перебуває в Черкаській дитячій лікарні. Її поранив із пневматичної гвинтівки менший брат.

9-річний Богдан того дня дочекався, доки батьки підуть із дому, а потім узяв зброю, щоб погратися. Гвинтівка стояла біля шафи, хлопець знайшов набій у хаті та самостійно зарядив його. Як це робити, знав, адже з батьком ходив на полювання.

“Ми з чоловіком якраз садили, зайшли до хати, заходимо, а мала каже що “у мене отут пече”, – розповіла мати дітей Людмила Савочка.

Батьки викликали швидку та поліцію. Спочатку дівчинку відвезли до районної лікарні, далі – до дитячої обласної, де з дитиною перебуває батько. Чоловік зізнається: гвинтівка була не під замком, бо був впевнений, що діти знають, що брати її не можна.

“Навіть дитячі оці, що продаються маленькі пневмати, я їх вчу, тому що я сам з АТО. Скільки я вчу, що зброя – заряджена, не заряджена – вона взагалі ніколи не направляється на людину”, – розповів батько дітей Олег.

Ангеліну в Черкаси привезли у стані середньої тяжкості, куля потрапила в шию дівчинці.

Нині нейрохірурги вирішують, чи робити операцію, адже куля розташована дуже близько до судин.

“Їй пощастило, бо це життєво важливі органи, це і очі, це судини, якщо попаде в крупну судину, а там їх дуже багато, – це, звичайно, кровотеча може привести до смерті”, – пояснив головний лікар Черкаської обласної дитячої лікарні Микола Кондрацький.

У сільраді про нещасний випадок знають. Кажуть, що уже не вперше соціальні працівники приходять у цю родину. У родині троє дітей, крім Ангеліни та Богдана ще є чотирирічний хлопчик. Два роки тому сім’я була на контролі у відповідних служб.

“Олег Антонович полюбляє горілку і жінка також полюбляє горілку, і з-за цього страждають їхня діти малі. Це звичайно “воздушка”, Олег купив її, як мені розказував – горобців стріляти”, – пояснює голова Добрянської сільради Іван Баліцький.

У поліції відкрили кримінальне провадження за статтею умисне заподіяння легких тілесних ушкоджень. Правоохоронці кажуть, такий випадок в області трапляється не вперше.

Торік, граючись із пневматичною рушницею, загинув 11-річний хлопчик.

“Взагалі краще, щоб дитина не знала що вдома зберігається зброя, краще, щоб батьки її зберігали закритою в сейфі, дійсно, розрядженою і закритою на ключ”, – застерігає головний спеціаліст сектора комунікацій ГУ НП Черкащини Наталія Ткачук.

Тим часом і у сільраді взялися за родину. Планують знову звернутися до соцслужб, щоб ті вже позбавили подружжя батьківських прав.